Tapahtumatakuun haku käynnistyy 1.6. – sähköinen hakemus avautuu 15.6.

Published by kari@k-systems.fi on

Heinolan kesäteatterin suosittuja näytöksiä on jouduttu perumaan koronaepidemian vuoksi.

Tapahtumajärjestäjille tarkoitettu tapahtumatakuun haku käynnistyy 1.6. Haku on kaksivaiheinen. Tapahtumatakuun hakuaika on 1.6.– 31.8.2021. Tapahtumatakuuseen perustuvaa korvausta on haettava erikseen. Korvauksen hakuaika on 15.9.–7.12.2021. Tapahtumajärjestäjien tulee hakea tapahtumatakuuta Valtiokonttorista.

1.6.-15.6. välisenä aikana takuuta haetaan erikseen täytettävällä lomakkeella, sähköinen hakulomake avataan Valtiokonttorin verkkosivuille 15.6.2021 kello 9.00.

Tapahtumatakuun tavoitteena on pienentää tapahtumien järjestämisen taloudellista riskiä. Tapahtumatakuu on ennakkoon sovittu maksusitoumus, joka annetaan tapahtumajärjestäjälle tämän ilmoittamista kohtuullisista kustannuksista. Jos tapahtuma perutaan tai sen laajuutta rajoitetaan lain tai viranomaisen määräyksestä tapahtumatakuun antamisen jälkeen, korvausta maksetaan toteutuneista kustannuksista.

Tapahtumatakuun piiriin kuuluvat esimerkiksi taide- ja kulttuurifestivaalit, konsertit ja näyttelyt, urheilutapahtumat, musiikkifestivaalit, messut sekä vastaavat tapahtumat.

Tapahtumatakuun saamisen ehdot:

  • Kyseessä on yleisötapahtuma, johon osallistuu vähintään 200 henkeä.
  • Tapahtuma järjestetään 1.6.–7.12.2021 välisenä aikana.
  • Tapahtumajärjestäjä on vakiintunut ja ammattimainen eli sillä on Y-tunnus, pysyvä organisaatio ja vuoden 2019 liikevaihto on ollut yli 150 000 euroa. Tyypillisesti vakiintuneella tapahtumajärjestäjällä on palkattua henkilöstöä, mutta se voi olla myös yksinyrittäjä.
  • Viranomaisten alueelliset ohjeistukset sallivat tapahtuman järjestämisen niin, että siihen voi osallistua vähintään 200 henkeä.

Tapahtumatakuuta ei myönnetä säännöllisesti ympäri vuoden järjestettäviin tapahtumiin. Tällaisia tapahtumia ovat esimerkiksi viikoittainen esitys-, konsertti- ja teatteritoiminta tai sarjamuotoiset urheilutapahtumat.

Tapahtumatakuun hakemisen etenemistä voi seurata Valtiokonttorin sivuilta tästä linkistä.

Lisätietoja taoahtumatakuusta voi tiedustella Valtiokonttorista

Soita029 550 2270, Ma-pe klo 9-15

Lähetä sähköpostia

tapahtumatakuu@valtiokonttori.fi

Categories: Yleinen