TMK -kävelyretki Tuukka Temosen kanssa

Published by kari@k-systems.fi on

Heinola on pieni kaupunki suurella musiikkihistorialla. Legendaaristen Jyrää-konserttien kaikuessa Rantapuistossa, soi kaupungin lukuisilla soittokämpillä punk ja rock, kun kymmenet kellaribändit tekivät musiikkia ja suunnittelivat läpimurtoaan. Erään bändin kolmen nuoren miehen vimma oli pysäyttämätöntä ja Apulanta-leka löi itsensä läpi Suomen musiikkitaivaan suurimmaksi rock-bändiksi.

Kymmenen vuotta Apulannan riveissä soittanut Tuukka Temonen jätti yhtyeen vuonna 2005 ja omistautui ohjaustyölle sekä videotuotannolle. Vuonna 2016 ensi-iltansa saaneessa Teit meistä kauniin -elokuvassa Temonen kertoo Apulannan tarinan ja tekee aikamatkan 90-luvun Heinolaan. Elokuvan järjestäjänä toimi Apulannan matkassa bändin ensimmäisinä vuosina roudarina kiertänyt Henri Saari. 

Tämän esittelyvideo on kutsu kävelyretkelle kauniiseen Heinolaan Teit meistä kauniin -elokuvan kuvauspaikkojen sekä Apulannan ja 90-luvun nostalgian hengessä. Videolla Temonen kertoo kaupunkiin liittyviä omia muistojaan ja kertaa elokuvaprojektin keskeisiä tapahtumia. Tunnin mittainen kävelyretki alkaa kaupungin vanhalta pumppukaivolta, nousee rautatiesiltaa sivuten harjulle, leikkaa kaupungin ja tuo kävelyretkeilijän Kumpelin vehreän rantaraitin kautta torille.

Heinola Rock City on valmis ja odottaa sinua tarinalliselle päiväretkelle!

“Teit meistä kauniin
Teit meistä kauniimpaa kuin muut
Teit unelmaa, teit parempaa..”
-Apulanta, Teit meistä kauniin

Tallenna ja tulosta kartta tästä.

 

 

 

Categories: AsukkaatYleinen