Torille vapaa oleskelualue – koiravieraat tervetulleita taas torille

Published by kari@k-systems.fi on

Heinolan torin uudistus jatkuu vielä ennen kesää, kun torille toteutetaan elinvoimapalvelujen toimesta ”torikeidas” palvelemaan keskustassa ja torilla vierailevia asiakkaita ja palvelujen tarjoajia. Uusi oleskelualue on tarkoitus saada käyttöön Heinolan kesäkauden avajaisiin 25.5. mennessä.

Heinolan kaupungin tekninen lautakunta on tehnyt myös positiivisen päätöksen koiranomistajille, sillä lautakunta on peruttanut aiemman päätöksensä kieltää koirien pääsyn torille. Lautakunta taipui muuttamaan torisääntöä koirien osalta useiden torikauppiaiden, torilla käyvien asiakkaiden ja elinvoimapalvelujen pyynnöstä. Uuden sääntötarkennuksen jälkeen torilla sallitaan häiriöttömästi käyttäytyvät ja kytketyt koirat järjestyslain mahdollistamissa puitteissa. Lain mukaan myös virallista opas- tai avustajakoiraa käyttävillä ihmisillä on oikeus pitää koiraa mukanaan myös torilla.

Torikeidas vapaassa käytössä

Uusi vapaa istuskelu- ja oleskelualue tulee keskeiselle paikalle vakituisesti vuokrattujen toripaikkojen keskelle. Se on kooltaan 64 neliömetriä eli neljän toriruudun kokoinen.
Keitaalle tuodaan pöytiä, sohvia, kukkaistutuksia ja tuoleja noin 40 hengen tarpeisiin. Torikeitaan keskelle on ideoitu myös pieni esiintymislava, jolla vierailevat taiteilijat voivat esiintyä toriyleisölle.
Toriasiakkaat voivat istuskella maksutta ja vapaasti keitaalla ja nauttia virvokkeita. Extra kahvila-alueen ympärillä on useita vakituisia torikahviloiden pitäjiä, joiden antimia voi myös nauttia yhteisellä keitaalla.
Heinolan elinvoimapalvelujen mukaan uudella torikeitaalla halutaan parantaa torin viihtyisyyttä ja luoda yhteisöllisyyttä kesävieraiden ja kaupunkilaisten välille.  Tapahtumanjärjestäjät ja yhdistykset voivat varata torikeitaan maksutta myös oman tapahtumansa pitopaikaksi, kunhan tilaisuudessa noudatetaan torin sääntöjä.

Toripaikkojen varaus ja maksu verkossa

Heinolan torin myyntipaikat varataan ja maksetaan verkossa Heinolan kaupungin verkkosivuilla. Verkkosiivuilla on myös tälle vuodelle päivitetty toriohje, jonka voi ladata tästä linkistä. Heinolan torilla päivittäisistä asioista huolehtii torivouti puh. 050 505 3371.

Vuosipaikkoja torille voi hakea lähettämällä tästä linkistä avautuvan hakemuksen Heinolan kirjaamoon joko sähköisesti kirjaamo@heinola.fi tai postitse Heinolan kaupunki, PL 1001, 18101 Heinola. Vuosisopimusten kausi on 1.2–31.1. välinen aika.
Kuukausipaikkoja voi tiedustella kiinteistöpäällikkö Jari Kuosalta etunimi.sukunimi@heinola.fi, puh. 044 797 6859.
Päiväpaikat voi maksaa Heinolan kaupungin verkkokaupassa tai paikan päällä Heinolan asiakaspalvelupisteessä Torikatu 8, 18100 Heinola (ma-pe 8.30–15).
Heinolan torin toimintaa valvovan torivouti Kalle Helénin tavoittaa numerosta 050 505 3371.

Categories: Yleinen