Valtiolta miljardi yritystukiin koronataistelussa

Published by kari@k-systems.fi on

Valtio suuntaa suoriin yritystukiin koronavirustilanteessa yhteensä miljardi euroa. Summasta 700 miljoonaa euroa varataan Business Finlandin myöntämiin avustuksiin ja 300 miljoonaa euroa ELY-keskusten myöntämiin avustuksiin.

Tuet sisältyvät hallituksen vuoden 2020 lisätalousarvioon, jonka eduskunta hyväksyi 26.3.2020. Lisätalousarvio tulee voimaan 31.3.2020.

– Tavoitteena on, että mahdollisimman moni yrittäjä pystyy jatkamaan toimintaansa kannattavasti kriisin aikana ja sen jälkeen. Suorien tukien lisäksi valtio takaa pankkien yrityksille myöntämiä lainoja, lupaa elinkeinoministeri Mika Lintilä.

ELY-keskusten avustukset pienyrityksille

ELY-keskukset tukevat pienyrityksiä, jotka ovat kärsineet koronaviruksen aiheuttamista markkina- ja tuotantohäiriöistä ympäri maata. ELY-keskukset rahoittavat yrityksiä, jotka työllistävät 1–5 henkeä.

Rahoitusta voidaan myöntää kaikkien toimialojen pienyrityksille lukuun ottamatta maa-, kala- ja metsätaloutta sekä maataloustuotteiden jalostusta.

ELY-keskus julkaisee rahoituksesta lisätietoja verkkosivustollaan perjantaina 27.3.2020.

Lue lisää: ELY-keskuksen rahoituspalvelut koronavirustilanteessa

Business Finland avustaa pieniä, keskisuuria ja kasvuyrityksiä

Business Finland on avannut kaksi uutta rahoituspalvelua koronavirustilanteen vuoksi. Ne on tarkoitettu Suomessa toimiville, 6–250 henkeä työllistäville pk- ja midcap-yrityksille, joiden liiketoiminta kärsii koronavirustilanteesta.

Rahoituspalvelut on suunnattu seuraaville aloille: matkailu, matkailun oheispalvelut, luovat ja esittävät alat sekä kaikki toimialat, joiden tuotantoketjujen toimivuuteen koronavirustilanne on vaikuttanut tai vaikuttamassa. Rahoituksella yritys voi selvittää, suunnitella ja toteuttaa itselleen uusia kehitystoimenpiteitä, joilla se pyrkii ehkäisemään ja korjaamaan koronavirusepidemian aiheuttamia markkina- ja tuotantoketjuhäiriöitä.

Business Finland oli 25.3.2020 mennessä saanut yrityksiltä yli 9 000 rahoitushakemusta.

Lue lisää: Business Finlandin rahoituspalvelut koronavirustilanteessa

Lähde: Valtioneuvosto

 

 

 

Categories: Yleinen