Vanha paloasema huutokaupattiin 32 500 eurolla

Published by kari@k-systems.fi on

Heinolan vanha paloasema huutokaupattiin huutokaupat.com-verkkopalvelussa 32 500 euron kauppahinnalla. Paloaseman myynti kiinnosti ostajaehdokkaita, sillä huutokauppaa seurasi lähes 20 000 kävijää. Paloasemasta tehtiin 13 tarjousta.

Alueella on parhaillaan käynnissä asemakaavan muutos uusiokäytön ja kadunrakentamisen vuoksi. Kaavaehdotuksessa kiinteistö on osoitettu asuin-, liike-, toimisto-, palveluasumis- ja yleisten rakennusten korttelialueeksi. Korttelista leikataan pieni siivu myös Siltakadun uudistukselle.

Paloaseman tontti ei kuulunut huutokauppaan, vaan kaupunki vuokraa sen pitkäaikaisella vuokrasopimuksella. Paloaseman tontin koko on 10 698 m2. Paloaseman tontin kokonaisrakennusoikeus on 5 300 k-m2. Vanhan paloaseman rakennusalan lisäksi uudisrakentamiselle on varattu 3 500 k-m2.

Paloasema suojellaan
Kolmikerroksinen vanha paloasema on kooltaan 1 672 kerrosneliötä ja tilavuutta sillä on 6 099 m3. Rakennukseen kuuluu myös kellari- ja ullakkotiloja. Vuonna 1952 valmistunut paloasema edustaa perinteistä funktionalismia, jonka vuoksi se on tarkoitus suojella ja säilyttää uudella asemakaavalla.

Osa rakennuksen tiloista on nyt vuokrattu asunto- ja yrityskäyttöön toistaiseksi voimassa olevilla vuokrasopimuksilla.

Uusia myyntikohteita kartoitetaan

Heinola jatkaa edelleen vanhojen rakennustensa arviointia uusiokäyttöä varten. Tavoitteena on minimoida kaupungin kustannuksia rakennusten ylläpidossa ja saada tarpeettomat rakennukset uudelleen eloon palvelemaan kaupunkilaisia, yrityksiä ja matkailijoita.

Selvitystyötä tehdään mm. Kanervalan palvelukeskuksen, Maaherrankadun päiväkodin, Heinolan kaupungintalon, valtuustotalon ja kirjaston tulevaisuudesta.

Categories: Heinola myyYleinen