Vanhat Heinolan kaupungin rakennukset kiertoon

Published by kari@k-systems.fi on

Heinolan kaupungin vanhoille rakennuksille haetaan uutta käyttöä.

Heinolan kaupunki realisoi vanhoja rakennuksia myymällä niitä huutokaupalla eniten tarjoaville ostajille. Myyntilistalla on ensimmäisessä vaiheessa Heinolan vesitorni, Heinäsaaren leirintäalueen rakennukset ja Kylpylän rakennukset sataman ja Kylpylän uimarannan läheisyydessä. Näissä kohteissa ei myydä maapohjaa, mutta kaupunki lupaa tehdä ostajan kanssa tonteista pitkät vuokrasopimukset.

Ensimmäiset kolme kohdetta on myynnissä huutokaupat.com-verkkopalvelussa helmi- ja maaliskuussa.

Heinolan kaupunginjohtaja Jari Parkkonen pitää vanhojen rakennusten myyntiä yhteistyötarjouksena innovatiivisille yrityksille.

– Kylpylän rakennukset ja vesitorni ovat olleet kaupungin omassa käytössä, ja Heinäsaarta on rakennettu matkailupalveluja varten erillisinä hankkeina pitkällä aikavälillä. Vesitornille ja Kylpylän rakennuksille meillä ei enää ole käyttöä ja Heinäsaaren kehittämisen kannalta on nopeinta ja tehokkainta, että yrittäjä hallitsee myös rakennuksia. Nyt myytävät rakennukset sijaitsevat kaikki hyvällä paikalla, lähellä keskustaa, kertoo kaupunginjohtaja Jari Parkkonen myynnin taustoista.

Tutustu myytäviin rakennuksiin

Heinolan elinvoimapalvelut avustaa ostajaa
Kaupungin kiinteistöjen myynnistä vastaa Heinolan elinvoimapalvelut, joka on myös valmis avustamaan mahdollista ostajaa rakennusten jatkokäytössä ja mahdollisesti uuden liiketoiminnan suunnittelussa.

– Meillä on yhteistyösopimus LUT-yliopiston, LAB-ammattikorkeakoulun ja konsulttiyhtiö FCG:n kanssa. Voimme avustaa uuden liiketoiminnan tai kehityshankkeen suunnittelussa, mahdollisten tukien hakemisessa ja toteutusprojektin käynnistämisessä, kertoo elinvoimapäällikkö Timo Kaattari. Kaattari antaa myös lisätietoja myytävistä rakennuksista.

 

Lisää myytäviä kohteita
Myyntilistalle on tulossa lisää myytävää, kun myyntikohteet saadaan teknisesti ja kaavoituksellisesti myyntikuntoon. Myyntiin on tulossa Heinolan vanha paloasema, Maaherrankadun vanha päiväkoti, Löysin maja Konniveden rannalla, maalaiskunnan entinen kirjastorakennus Kuusimäki Heinolan kirkonkylässä ja käytöstä poistunut perhepäiväkoti Pohjanpellontiellä Myllyojalla.

Selvitystyötä tehdään myös Heinolan kaupungintalon ja valtuustotalon tulevaisuudesta, kun rakennusten nykyinen elinkaari päättyy ja rakennukset tulee saneerata. Myös Kanervalan palvelukeskuksen rakennuksille haetaan uutta isäntää, ja mietintämyssy on päässä myös nykyisen kirjaston tiloista Kauppakatu 12:ssa.

Lisää neliötä vapautuu varmuudella myös maakunnallisen sote-ratkaisun toteutuessa, kun terveyspalveluja järjestellään.

– Kaupungilta vapautuvien neliöiden määrä on lähivuosina valtava. Niiden jatkokäyttöön tulee varautua, ja etsiä niille järkevää käyttöä yhdessä yritysten kanssa, toteaa elinkeinopäällikkö Timo Kaattari.

Categories: Yleinen