Palkittu Majakkapaviljonki valmis matkailuyhteistyöhön

Published by kari@k-systems.fi on

Majakkapaviljonki Vääksyssä on valittu Järvi-Suomen Vuoden 2024 vierasvenesatamaksi.  Rannikkoalueen parhaaksi veneilysatamaksi valittiin puolestaan Suomenlinna Helsingin edustalla. Vuoden vierasvenesatamat palkittiin Vene Båt 2024 -messujen yhteydessä. Äänestyksen järjestivät Suomen Messusäätiö ja Suomen Purjehdus ja Veneily ry.

Majakkapaviljongin vierasvenesatama on Etelä-Päijänteellä Asikkalassa Vääksyn kanavan suulla. Majakkapaviljongin sijainti on keskeinen Lahdesta Vääksyn kanavan kautta Päijänteelle sekä Kalkkisten kanavan  kautta Heinolaan ja Kimolan kanavalle suuntautuvan veneilyliikenteen kannalta.
Majakkapaviljonki saa kiitosta erityisesti kauniista sijainnistaan, ystävällisestä henkilökunnastaan sekä hyvistä ja monipuolisista palveluistaan.

Majakkapaviljongin vierasvenesatamaan on helppoa saapua niin vesistöjä pitkin kuin myös autolla. Myös Asikkalan kunta on edistänyt alueen kehittymistä..
Majakkapaviljongilla on nyt yhteensä 32 vierasvenepaikkaa, huoltamopalvelut, veneenlaskupaikka, saunapaviljonki ja ravintola, jossa on sisällä 200 ja ulkona terasseilla myös 200 anniskelupaikkaa.

– Meidän menestymisen salaisuus on sitkeä ja pitkäjänteinen yrittäjyys. Yrityksen kehittämisessä kuuntelemme herkällä korvalla asiakkaiden toiveita. Välitön asiakaspalvelu on voimavara myös yrittäjän jaksamiselle, kertoo satamayrittäjä Virpi Vavuli.

Majakkapaviljongin yrittäjä Timo Vavuli markkinoi Asikkalan veneilypalveluja Vene Båt 2024 -messuilla.

Palvelupisteestä paviljongiksi

Majakkapaviljongin on perustanut nykyisen satamayrittäjän isä Reijo Pulkki vuonna 1988. Aluksi siellä myytiin vain kesällä bensaa veneilijöille, vähän kahvia ja jäätelöä siinä samalla, muistelee Virpi Vavuli.
Majakkapaviljongin palvelut kasvoivat vuosituhannen vaihteen jälkeen uusien tilojen ja Asikkalan kunnan tekemien panostusten myötä. Nyt yritystä vetävät Virpi ja hänen miehensä Timo Vavuli ja toiminta on ympärivuotista.

– Vuoden vierasvenesatama nimitys on meille palkinto ennen kaikkea asiakaspalvelusta ja asiakkaiden kuulemisesta. Onhan hienoa tulla valituksi parhaaksi satamaksi sisävesien satojen sisävesisatamien joukosta, kertoi Timo Vavuli Venemessuilla.

Lisää yhteistyötä Heinolan suuntaan

Majakkapaviljonki pitää myös Heinolan tekemää panostusta veneily- ja matkailupalvelujen kehittämiseen hyvänä ja tärkeänä asiana Päijänteen veneilyn kokonaisuuden kannalta. Sitä voidaan hyödyntää yhdessä kaikkien matkailutoimijoiden eduksi.
– Heinolan palvelut ovat nyt hyvällä tasolla ja Kimolan kanavan avaaminen luo uusia mahdollisuuksia Kymenlaaksoon, kun palveluja ja tukikohtia saadaan lisää, odottaa Timo Vavuli.
Vavulin mukaan Päijänteen ja Kymijoen vesistön matkailukohteita ja palveluja voisi nostaa yhdessä vielä paremmin esiin.

– Noin viistoista vuotta sitten esimerkiksi Venemessuilla oli Päijänteen vesialueen yhteistä markkinointia. Puhdasta Päijänteen vesistöä olisi hyvä nostaa paremmin näkyville. Meille tulee yhä enemmän veneilijöitä myös alueen ulkopuolelta. Asiakkaat tuovat veneensä tullessaan ja laskevat sen vesille satamassa tai jopa nosturilla Vääksyssä. Kiinnostus veneilyyn kasvaa ja hyville palveluille on kysyntää, tietää Timo Vavuli.

Suomenlinna merialueen paras

Suomenlinna Helsingin edustalla on noin 15 minuutin lauttamatkan päässä Helsingin keskustasta. Suomenlinna on Unescon maailmanperintökohde, ja sen vierassatama sijaitsee aivan linnoituksen sydämessä. Äänestäjien palautteessa korostuvat upea historiallinen ympäristö, kansainvälinen tunnelma, ystävällinen henkilökunta ja erinomaiset ravintolapalvelut.
Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n venesatamakomitea jakoi lisäksi kunniamaininnat neljälle satamalle. Kunniamaininnan saivat rannikkoalueelta Örö ja Bodö sekä Järvi-Suomesta Luhanka, Reeti ja Kuhmoinen, Sahanranta.

Vuoden vierasvenesatama -palkinnolla innostetaan vierasvenesatamia kehittämään palveluitaan entisestään. Palkintoon sisältyy satamatoiminnan kehittämiseen tarkoitettu Suomen Messusäätiön myöntämä 2 500 euron palkinto kummallekin voittajalle.

Vuoden vierasvenesatama 2024-äänestyksessä annettiin kaikkiaan noin 5200 ääntä. Rannikolle satamat saivat 3 200 ja sisävesien satamat 2 000 ääntä. Voittoäänet jakautuivat rannikolla 134:n ja sisävesillä 60 sataman kesken. Mukana olivat kaikki viralliset vierasvenesatamat, jotka tarjoavat yöpymiseen soveltuvia vieraspaikkoja oheispalveluineen sekä aikaisemmin äänestyksessä menestyneet vieraslaiturit.

Categories: Yleinen