Vuoden 2022 Ruismestarille palkinnoksi Weckmanin viljavaunu

Published by kari@k-systems.fi on

Pro Ruis -yhdistyksen jo neljättä kertaa järjestämä kilpailu rukiin viljelystä haastaa maanviljelijöitä parantamaan rukiin viljelyn edellytyksiä ja lisäämään rukiin suosiota moninaisin keinoin niin viljelijöiden kuin kuluttajien keskuudessa.

Vuoden 2022 Ruismestariksi valittiin Ulf Härtull Vöyristä, toiseksi tuli Jarkko Tuuri ja kolmannelle sijalle kipusi Ville Koivuniemi. Kilpailun tulokset julkaistiin marraskuun lopulla Yara Suomi Oy:n Kotkaniemen tutkimusasemalla järjestetyssä ruisseminaarissa.

Mukana Ruismestari-kilpailussa oli tänä vuonna myös Vierumäellä toimiva Weckman Steel Oy.  Weckmanin valmistamaa WS180KG viljavaunu oli kisan pääpalkintona ja toiselle ja kolmannelle sijalle päässeet viljelijät saivat Weckmanin toimittamat JOPO-polkupyörät.

– Olemme ylpeitä, kun saamme olla tukemassa rukiin viljelyä ja viljelijöitä näinkin merkittävällä tavalla, totesi ruisseminaarissa palkintojen jaon yhteydessä Weckman Steel Oy:n toimitusjohtaja Hannu Jokinen.

Voittajat valitsi raati, jossa oli mukana Pro Ruis -yhdistyksen edustajia, edellisen kilpailun voittanut Ruismestari 2019 ja viljelyn asiantuntijoita kilpailun kumppaniyrityksistä sekä Luonnonvarakeskuksesta (LUKE). Raadin edustajisto vieraili jokaisella kilpailutilalla.

Ulf Härtull Vöyristä valittiin voittajaksi reilun 8000 kg hehtaarisadolla. Keskisadon ja sadon laadun lisäksi perustellut viljelytoimenpiteet vakuuttivat kilpailuraadin ratkaisuihin. Haastavat talvehtimis- ja puintiolosuhteet näkyivät kilpailussa, mutta kuitenkin kilpailun keskisato oli hyvä. Kilpailun kovasta tasosta kertoo, että keskisato oli hiukan alle 6500 kg/ha, joka on korkeampi kuin valtakunnan pitkän aikavälin (10v.) keskisato 3350 kg/ha.

Weckman onnittelee kaikkia voittajia ja kiittää osallistujia ja sponsoreita huikeasta kilpailusta.