VVR Woodille Suomen suurin puukerrostalourakka

Published by kari@k-systems.fi on

Havainnekuva Tampereelle tehtävistä puukerrostaloista.

Heinolassa toimiva VVR Wood toimittaa Tampereen Vuorekseen kuuden puurunkoisen kerrostalon kokonaisuuden. Urakkaan kuuluu puurakenteiden toteutuksen suunnittelu, valmistus ja asennus. Hankkeen laajuus on noin 13 600 kerrosneliötä ja se on Suomen suurin yksittäinen puukerrostalohanke. Myös Euroopan mittakaavassa toteutus merkittävä. Hankkeen KVR-urakoitsijana toimii Arkta Rakennus Oy.

Kuusikko on myös VVR Woodin historian suurin yksittäinen urakka. Toteutuksen mahdollistaa yrityksen äskettäin tekemä toimitilojen laajennus Hevossaaressa ja kokemus puurakentamisesta pohjoismaiden olosuhteisiin.

VVR Woodilla kokemusta ja resursseja
– Olemme olleet toteuttamassa useita puukerrostalokohteita niin Suomessa kuin Norjassakin ja se on tuonut meille tärkeää kokemusta myös Kuusikon toteutukseen. Kuusikko-projektin puurakenteet valmistetaan VVR Woodin Heinolan tehtaalla ja asennus tapahtuu aiempien kohteiden mukaisesti sääsuojan alla kumppaniyritysten toimesta, kertoo toimitusjohtaja Tero Vesanen.

Kuusikko toteutetaan Vesasen mukaan puurankarunkoisina suurelementteinä, välipohjina on kertopuiset ripalaatat. Myös CLT-levyä käytetään parvekelaatoissa sekä hissikuilujen seinissä.

– Kohteen suunnittelu on parhaillaan käynnissä ja tuotanto alkaa loppukesällä. Kuusikko-projekti antaa meille mahdollisuuden palkata noin 10 puuelementtirakentajaa Heinolaan. Tämä urakka työllistää meitä jo yksittäisenä toteutuksena pitkälle vuoteen 2021, kertoo Vesanen.

Tampere edelläkävijä puurakentamisessa
Tampereen kaupungilla on tavoitteet hiilineutraaliudesta vuoteen 2030 mennessä ja tämä Isokuuseen rakentuva hankekokonaisuus vie Tamperetta ison loikan eteenpäin puurakentamisen saralla, mistä olemme erittäin tyytyväisiä, kertoo Tampereen kaupungin apulaispormestari Aleksi Jäntti. Puurunkoisen kerrostalon hiilijalanjälki on todistetusti betonirakenteista pienempi kaikissa rakentamisen vaiheissa.

Arkta Rakennus Oy on ensimmäistä kertaa toteuttamassa Pirkanmaalla puurakenteista kerrostalokohdetta.

– Oppia on haettu konserniin kuuluvalta Arkta Reposelta, joka on erikoistunut puukerrostalorakentamiseen pääkaupunkiseudulla. Näin osaaminen koko konsernissa laajenee, kertoo Arkta Rakennus Oy:n toimitusjohtaja Hanna Marttila.

 

Lisätietoja: 

Toimitusjohtaja Tero Vesanen
Puhelin 050 349 1354, tero.vesanen@vvr.fi 

Hallituksen puheenjohtaja Ville Valve
Puhelin 040 757 7590, ville.valve@vvr.fi

 

Categories: Yleinen