Weckman Steelin teräskate- ja hallituotteet fossiilivapaiksi 2026

Published by kari@k-systems.fi on

SSAB Europe ja Weckman Steel Oy ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen fossiilivapaan teräksen toimittamisesta Suomen teräskate- ja hallituoteratkaisujen markkinoille vuodesta 2026 alkaen.

Sopimuksen myötä kuluttajilla on tulevaisuudessa mahdollisuus valita fossiilivapaasta teräksestä valmistettu Weckmanin teräskatteet ja teräshallit.

– Olemme aloittaneet hiilijalanjäljen pienentämisen uudistamalla tuotantomme ja koko toimitusketjun. Weckman-hallien uudistukset pienentävät hallien hiilijalanjälkeä aina suunnittelusta käyttöönottoon.
– Weckman on vähentänyt vuosittaisia CO2-päästöjä noin 15 % vuodesta 2020 lähtien ja tavoitteenamme on vähentää niitä yli 20 % vuosittain, kertoo Weckman Steel Oy:n toimitusjohtaja Hannu Jokinen.

Jo toteutuneina toimenpiteitä Weckmanilla on energiatehokkuuden nosto aurinkovoimalan käyttöönotolla, kahden pellettivoimalan käyttöönotto energian tuotannossa ja oman kuljetuskaluston polttoainetehokkuuden parantaminen.

– Fossiilivapaa teräs on merkittävä osa kestävän kehityksen tavoitteitamme ja siirtyminen SSAB:n fossiilivapaaseen teräkseen vuodesta 2026 alkaen on luonnollinen jatko hiilijalanjälkemme minimoinnissa, kiteyttää Hannu Jokinen.

SSAB aikoo tuoda markkinoille maailman ensimmäiset fossiilivapaat premium-teräkset kaupallisessa mittakaavassa vuoden 2026 aikana. Teräksen hiilidioksidipäästöjä on pystyttävä vähentämään, mikäli terästeollisuus haluaa siirtyä merkittävästä hiilidioksidipäästöjen aiheuttajasta kestäväksi, fossiilivapaaksi toimijaksi. Tämä teräs mullistaa toimialan, sillä sen myötä teräksenvalmistuksen hiilidioksidipäästöistä päästään käytännössä suurelta osin eroon.

Yritysfaktaa

Weckman Steel Oy on toiminut teräskattojen ja terästuotteiden toimittajana jo yli 60 vuoden ajan. Weckmanin tuotevalikoimaan kuuluvat teräskatot ja -seinät, kantavat rakenteet, välipohjat, teräshallit ja traktorin perävaunut.

www.weckmansteel.fi

SSAB on maailmanlaajuisesti toimiva pohjoismainen ja yhdysvaltalainen teräsyhtiö. Yhtiön lisäarvoa tarjoavat tuotteet ja palvelut on kehitetty tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Tavoitteena on vahvempi, kevyempi ja kestävämpi maailma. SSAB:llä on työntekijöitä yli 50 maassa ja tuotantolaitoksia Ruotsissa, Suomessa ja Yhdysvalloissa.

www.ssab.com

 

Categories: Yleinen