Wiitta osti Orthexin lumileluliiketoiminnan – pulkkatuotanto Heinolaan

Published by kari@k-systems.fi on

Heinolalainen Wiitta Oy on ostanut Orthexin lumileluliiketoiminnan. Muovituotteiden valmistukseen erikoistunut perheyritys ryhtyy valmistamaan jo ensi talven lumille pulkkia, liukureita ja lumilapioita.
Leluliiketoiminnan myynyt Orthex pitää positiivisena sitä, että tuotanto jatkuu Suomessa.
– Olemme erittäin iloisia siitä, että olemme löytäneet lumilelutuotteillemme erinomaisen valmistajan, jonka avulla suomalaiset saavat edelleenkin mahdollisuuden nauttia kotimaassa valmistetuista laadukkaista pulkista ja lumilapioista, kertoo Orthex Oyj:n toimitusjohtaja Alexander Rosenlew.

Wiitta Oy hakee kasvua

Wiitta Oy:lle Orthexin leluliiketoiminnan merkitsee mahdollisuutta kasvuun.
– Tämä on meille iso juttu, ja tämän avulla pystymme tasapainottamaan tuotantoa ja sesonkeja, kiittelee Wiitta Oy:n toimitusjohtaja Wille Viittanen.
Viittasen mukaan uusi aluevaltaus lisää muutamia työpaikkoja yrityksessä.

Yrityksellä on jo valmiiksi erittäin hyvä osaaminen muovituotteiden valmistuksesta. Wiitta Oy on monipuolinen kumi- ja muoviosien valmistaja sekä kansainvälinen putkiyhteiden tuottaja. Pääasiallisesti yrityksen käyttämä tekniikka on ruiskuvalu, joka tunnetaan myös nimellä ruiskupuristus ja se on todellinen 3D-massatuotantomenetelmä.
Wiitta Oy:n tekemisen laatua kuvaa hyvin se, että Wiitta Oy:lle on myönnetty ISO 9001:2015 -sertifikaatti.

Mikä on pulkan nimi jatkossa?

Lelutuotannon tekemiseen tarvittavat muotit lelutuotteisiin saadaan Orthexilta, joten tuttujen pulkkien ja lapioiden muotoilu tulee pysymään samana.

Tuotteen nimen Wiitta joutuu vaihtamaan, sillä vanha tuotemerkki jää Orthexille.
– Meillä on ajatuksena, että yleisö saa tehdä nimiehdotuksia ja niistä sitten valitaan parhaat, ehdottaa toimitusjohtaja Wille Viittanen.

 

Categories: Yleinen