Wiitta Oy kärkikolmikkoon Kultainen Nuija -kilpailussa

Published by kari@k-systems.fi on

Heinolassa toimiva muoviosien ja putkiyhteiden valmistaja Wiitta Oy menestyi hyvin Hallituspartnereiden järjestämässä Kultainen Nuija -kilpailussa.

Yritys arvioitiin hyvää hallitustyötä tunnustavassa kilpailussa kolmanneksi. Innovatiivisista muoviratkaisuistaan tunnetun Wiitan ennakkoluuloton toiminta heijastuu myös yrityksen hallitusrakenteeseen, sillä Wiitan hallitukseen on haettu vuosien varrella riippumattomia osaajia eri toimialoilta.

Wiitta on toiminut yrityksen ulkopuolisista jäsenistä koostuvan hallituksen kanssa vuodesta 2013. Hallituksen puheenjohtaja Kimmo Juuti ja jäsenet Timo Luukkala ja Matti Nieminen ovat ulkopuolisia ja riippumattomia hallituksen jäseniä, joilla ei ole omistusta yrityksessä.

Hallitus haastaa yrityksen johtoa

– Pidän tärkeänä sitä, että yhtiön hallitus toimii ”ulkopuolisina korvina” tarkastellen yhtiön toimintaa kriittisesti. Tämän vuoksi riippumattomien ja perheen ulkopuolisten hallitusjäsenten valinta on meille luontevaa, kertoo Wiitta Oy:n toimitusjohtaja Wille Viittanen.

Wiitalle hallituksen jäsenet ovat löytyneet aiemmista työelämäkontakteista sekä myös aktiivisella rekrytoimisella. Valinnoissa on painottunut tarve täyttää osaamispuutteet ja lisäksi on pyritty löytämään henkilöitä, jotka pystyvät ja uskaltavat haastaa toimitusjohtajaa tämän työssä. Tätä kartoitusta tekivät Viittanen ja hallituksen nykyinen puheenjohtaja Kimmo Juuti.

Kaikki hallituksen jäsenet ovat olleet minulle suureksi avuksi. Herrat ovat isolla sydämellä mukana toiminnassa, Viittanen kertoo.

Juutin mukaan edellytys Wiitan hallituksen yhteistyön toimimiselle on nimenomaan toimintatavassa ja yhteen hioutuneen hallituksen mentaliteetissa. Hän kuvailee hallituksen työtä mentoroinniksi, sparraamiseksi ja konsultoinniksi, jossa ykkössijalla ei ole rahan ansaitseminen hallituksen jäsenille.

– Parhaimmillaan hallitustyö muuttuu ikään kuin harrastukseksi. Wille selvästi haluaa tehdä tätä, muuten en tätä tekisikään, kertoo Wiitan hallituksen puheenjohtaja Juuti.

Viittanen kannustaa PK-yrityksiä kokeilemaan rohkeasti ulkopuolisia osaajia hallituksessa oman toiminnan kehittämiseksi.

– Avaamalla oman toimintansa, tarkastelemalla niitä luurankoja, oppii itsestäänkin paljon, kertoo Viittanen.

Axopar Boats voittajaksi

Helsinkiläinen moottoriveneiden suunnitteluun, valmistukseen ja markkinointiin keskittyvä Axopar Boats Oy voitti Kultainen Nuija 2021 -palkinnon. Vuonna 2014 perustetun yrityksen päättyneen tilikauden 2020 liikevaihto oli n. 78,5 miljoonaa. Axopar Boats Oy on ollut alusta lähtien velaton ja sen liiketoiminta on ollut ensimmäisestä tilikaudesta lähtien voitollista, vaikka Axopar investoi jatkuvasti vahvasti tuotekehitykseen, kasvuun ja kansainvälistymiseen.

Toiseksi kilpailussa sijottui oluita, virvoitusjuomia ja siidereitä valmistava pienpanimo Nokian Panimo Oy.

Kultainen Nuija myönnettiin jo 10. kerran

Valtakunnallisesti toimiva Hallituspartnerit ry myöntää Kultainen Nuija -huomionosoituksen vuosittain pk-yritykselle johdonmukaisesta ja menestyksekkäästä hallitustyöstä.

Hallituspartnerit kannustavat suomalaisia pk-yrityksiä menestymään yhteistyössä riippumattomien hallitusjäsenten kanssa. Yhdistys palkitsee joka vuosi Kultainen Nuija -palkinnolla yhden suomalaisen pk-yrityksen, joka on menestynyt avaamalla hallituksensa ovet riippumattomille jäsenille.

Voittajan valinneen palkintokunnan jäseninä olivat hallitusammattilaiset Matti Alahuhta, Anne Berner, HappyOrNot Oy:n toimitusjohtaja Miika Mäkitalo sekä Kauppalehden vastaava päätoimittaja Arno Ahosniemi.


Wiitta Oy faktaa

Heinolalainen perheyritys Wiitta Oy on monipuolinen muoviosien sopimusvalmistaja ja maailmanluokan putkiyhteiden tuottaja. Yritys on perustettu vuonna 1972. Työntekijöitä on noin 30 ja yrityksen liikevaihto noin 7 miljoonaa euroa.

Wiitan toiminnan visio on:
Vihreän tulevaisuuden kumppani, joka tarkoittaa kolmea teemaa:

  1. Biomuovit, kierrätysmuovit, ympäristöystävällisyys, vastuullisuus.
  2. Tulevaisuuden valmistusteknologiat, tulevaisuuteen varautuminen, kannattavuus ja vastuullisuus.
  3. Pitkäaikainen kumppani niin asiakkaille kuin yhteistyökumppaneille.

Lue lisää Wiitta Oy:stä

Categories: Yleinen