Yrittäjä Sirkka Halla: 60 vuotta tiskin takana, eikä yhtään samanlaista päivää

Published by kari@k-systems.fi on

Heinolan keskustassa, Kauppakadulla olevan Kemikalio Mikun ovi on kutsuvasti auki, mannermaiset tuoksut tulvahtavat asiakasta vastaan. Pienen liikkeen tuotevalikoima on valtava ja valinnanvaraa on tasapuolisesti niin naisille kuin miehille.

Kemikalio Mikussa tuotteet ovat paikallaan hyllyillä, ryhdikkäästi rivissä. Ihonhoitotuotteita, kosmetiikkaa, tuoksuja, parfyymeja, koruja sekä käteviä meikkilaukkuja, yllätyksiä; kaikkea mahdollista arkeen ja juhlaan.

Tiskin takana asiakkaan ottaa vastaan hymyillen yrittäjä Sirkka Halla. Hän tunnistaa kokemuksellaan pian asiakkaan tyylin ja tarpeet ja hän on myös valmis opastamaan ja neuvomaan tuotteiden valinnassa.

– Yli kuusikymmentä vuotta tiskin takana Heinolassa, eikä yhtään samanlaista työpäivää. Se on parasta tässä työssä ja se on opettanut palvelemaan asiakasta niin kuin kivijalkakaupassa kuuluu tehdä, sanoo yrittäjä Sirkka Halla napakasti.

Tämähän on pieni tavaratalo

– Miku on aina panostanut kattavaan tarjontaan, asiakkaan pitää saada haluamansa tuote mukaan. Tuotteita ei tarvitse odotella, niitä voi tuoksutella ja kokeilla tässä ja nyt.
Mikun tuotteet ovat myös vastuullisesti valmistettuja ja ne edustavat hyviksi koettuja laatumerkkejä.
– Etsimme asiakkaalle sopivan tuotteen ja löydämme myös vaimolle tai miehelle pienen lahjapaketin, kertoo Sirkka Halla yrityksensä toimintaperiaatteista.

– Edesmennyt rovasti Pentti K. Murto oli vuosia minun vakioasiakkaani ja hän sanoi kerran, että tämähän on kuin pieni tavaratalo, muistelee Sirkka Halla.

Mikun asiakaskunta koostuu vakituisista heinolalaisista asiakkaista ja monista paikkakunnan kesävieraista, jotka tulevat joka vuosi täydentämään tuotevarastojaan Heinolaan.
Kemikalio Miku on myös auttanut montaa miestä joululahjahankinnassa, kun mukaan on saanut kauniisti pakatun tuoksuvan pikku pakkauksen.

Palvelevia kemikaliokauppoja on nykyään harvalla paikkakunnalla, kertovat asiakkaat Sirkka Hallalle.

Keskikoulusta harjoittelijaksi

Sirkka Halla aloitti kesäharjoittelijana kemikaliokaupassa vuonna 1961, kun hän pääsi keskikoulusta.
Kesäharjoittelusta tuli työ ja ammatti ja sama työ kantaa yhä vaikka Sirkka Halla saavutti eläkeiän jo reilut 10 vuotta sitten.

– Olin 24 vuotta Jupen palveluksessa. Ryhdyin yrittäjäksi, kun serkkuni luopui Heinolassa kemikaliokaupastaan vuonna 1987. Olen toiminut todella pitkään yksinyrittäjänä ja kiitos hyvän ystäväpiirin olen saanut tarvittaessa myös tuuraajia vapaapäiville, kiittelee Sirkka Halla.

Tulevaisuus haastaa

Kemikalio Mikun yrittäjä näkee tulevaisuuden haastavana kivijalkakaupassa, niin myös kemikalioalalla. Nuorempi sukupolvi asioi verkossa ja vakituiset asiakkaat ikääntyvät ja tavaratalot tarjoavat alan perustuotteita kiireisille nykyihmisille.

– Moni asiakas on kysynyt minulta, mistä he saavat laadukkaita tuotteita ja palvelua, kun minä joskus lopetan. Siinä onkin kysymys. Heinolan keskusta kaipaisi uusia, palvelevia kivijalkakauppoja.

– Yrittämisestä on ajan myötä tullut minulle tärkeä osa elämää ja asiakkaista on tullut myös ystäviä. He pitävät minusta hyvää huolta. Minua muistetaan mitä erilaisimmilla lahjoilla: kukilla ja herkuilla, joskus on tuotu jopa kotitekoisia kaalikääryleitä. Mikäpä tässä on yrittäjän olla, nauraa Sirkka Halla kevättä ja kesää odotellen.

Categories: YleinenYrittäjät