Betset investoi Vierumäelle – uudella betoniasemalla luontoystävällistä kasvua

Published by kari@k-systems.fi on

Vierumäellä toimiva Betset Oy on tehnyt 1,6 miljoonan euron investoinnin Vierumäen tehtaalleen. Vierumäelle on toteutettu uusi betoniasema, jolla voidaan kasvattaa elementtituotannon kapasiteettia ja parantaa tuotteiden laatua sekä mahdollistaa valmisbetoniasiakkaiden palvelu tulevaisuudessa myös Vierumäen tehtaalta.

– Uudella ja tehokkaammalla betoniasemalla valuprosessit nopeutuvat ja betonin laatu paranee. Kiviaineksen lämmitysjärjestelmän uudistamisella pienenennämme merkittävästi hiilijalanjälkeämme. Investoinnilla on myös suuret vaikutukset työympäristöön, kun hallitiloihin ja betoniaseman ohjaamoon ei kerry pölyä ja turvallisuus paranee pienentyneiden häiriöiden vuoksi, kertoo Vierumäen tehdaspäällikkö Manu Björninen.

Betset valmistaa Vierumäellä muun muassa seinä- ja runkotuotteita, pilareita ja palkkeja, hissikuiluelementtejä sekä ontelo-, kuori- ja TT-laattoja. Vierumäen tehdas on toiminut samalla paikalla jo 70-luvun alkupuolelta alkaen ja Betsetin omistuksessa se on ollut vuodesta 2016. Tehdas työllistää tällä hetkellä 100 henkilöä ja investointi turvaa töiden jatkumisen tehtaalla myös tulevaisuudessa.

Investoinnin myötä betoniasemalla käyttöönotettava uusin tuotantotekniikka mahdollistaa vähähiilisten tuotteiden valmistamisen. – Vierumäen tehtaan investointi on osa Betsetin kannattavan kasvun strategiaa, jossa vastuullisuus ja ympäristövaikutusten minimointi ovat merkittäviä ajureita uusia investointipäätöksiä tehtäessä, kertoo Betsetin toimitusjohtaja Mika Löytönen.

Vierumäen uuden betoniaseman rakennustyöt ovat nyt viimeistelyvaiheessa ja aseman koeajo on käynnissä. Betoniaseman laitetoimituksista vastaa kotimainen Steel-Kamet Oy ja rakennuksen perustus- ja runkotyöt on toteuttanut Rakennusliike Tekson Oy.

 

Betsetin toimitusjohtaja Mika Löytönen.

Betset Oy on suomalainen perheyhtiö, jolla on yli 70 vuoden kokemus sementtivalimotoiminnasta. Yritys on perustettu vuonna 1950 Kyyjärvellä, jolloin Toivo Löytönen rakensi isänsä pelloille sementtivalimon ja alkoi valmistaa kaivonrenkaita. Siitä yritys hiljalleen laajeni ja nykyisin Betset on Suomen toiseksi suurin betonisten rakennuselementtien toimittaja. Betset toimii yhdeksällä paikkakunnalla ja laajan tehdasverkoston ansiosta se pystyy tarjoamaan nopean ja luotettavan toimituksen koko eteläiseen Suomeen.

Yhtiöillä on myös osakkuusyritys As Ikodor Virossa. Betset-yhtiöt koostuvat Betset Group Oy:stä, Betset Oy:stä, Betset Betoni Oy:stä, Betset MB Oy:stä sekä 1.2.2019 alkaen Betset Turku Oy:stä. Vuoden 2020 yhteenlaskettu liikevaihto Suomessa oli 121 miljoonaa euroa ja yhtiöt työllistivät 623 henkilöä.