Heinäsaaresta Suomen mukavin saari

Published by kari@k-systems.fi on

Heinolan perinteikäs leirintäalue, Heinäsaari, siirtyi viime vuonna uuden yrittäjän hallintaan, kun Heinolan kaupunki myi saaren rakennuskannan huutokaupalla uusille omistajalle, Heinolan Heinäsaari Oy:lle. Yrityksen omistajat Elina Hynninen, Päivi Naukkarinen ja Tuula Ihamäki ottivat leirintäalueen vetovastuun vuoden vaihteessa.

– Jatkamme toimintaa vanhoilla tutuilla palveluilla, jotka ovat valmiina ja kehitämme toimintaa pikkuhiljaa ja toimimme ympärivuotisesti. Heinolan Heinäsaari Oy:lla on 40 vuoden vuokrasopimus maapohjasta, yrityksellä on aikaa tehdä pitkäjänteistä kehitystyötä alueella, kertoo Elina Hynninen.

Arvokas historia

Heinäsaareen historia ulottuu yli 60 vuoden päähän. Itä-Hämeen Matkailuyhdistys kehitti ja ylläpiti leirintäaluetta lähes 30 vuotta. Silloin leirintäalue oli matkailijoiden lisäksi kaikkien kaupunkilaisten käytössä.

Heinäsaaren saunoja käytettiin ahkerasti ja niissä kävi vuosittain satoja kaupunkilaisia. Myös Heinäsaaren juhannus oli legendaarinen tapahtuma. Uudet omistajat haluavat tarjota Heinäsaaren palveluja niin matkailijoille kuin paikallisille vapaa-ajan viettäjille.

Heinolan Heinäsaari Oy tiedusteli kyselyllä viime vuoden lopulla mm. yritysmessuilla palautetta ja ideoita saaren palvelujen kehittämiseksi.

– Palaute- ja idealista oli mittava. Ihmiset haluavat Heinäsaareen muun muassa lisää erilaisia saunoja, kunnollisen kesäterassin ja vierasvenelaiturin, kertoo Elina Hynninen.

Suomen mukavin saari

Yrityksen perustamista ja tukimahdollisuuksia selvitellessään Elina Hynninen sai vinkin ottaa yhteyttä ProAgrian yritysasiantuntijaan Karita Aléniin. He kartoittivat tukimahdollisuuksia ja kokosivat yhdessä laskelmat sekä toimenpidesuunnitelman yrityksen perustamistuen hakemista varten.

Tarkoituksena on laatia Heinäsaarelle vastuullisuussuunnitelma, joka yhdistää kestävän matkailun ja luonnon monimuotoisuuden. Sitä on alustavasti selvitetty ProAgrian maisema-asiantuntijan Laura Puolamäen kanssa. Tavoitteena ei ole enempää ja vähempää kuin tehdä Heinäsaaresta Suomen mukavin saari.

Myös Heinolan elinvoimapalvelut on mukana kehittämässä Heinäsaaren uutta tulevaisuutta.
– On todella hienoa, että Heinäsaareen saatiin paikalliset yrittäjät, jotka lähtivät määrätietoisesti uudistamaan toimintaa. Kaupungin tavoitteena on edistää Heinolan matkailua yhdessä yrittäjien kanssa ja osaltaan olla rakentamassa matkailualan yritysten ja muiden toimijoiden yhteistyötä.
Tätä käynnistetään yhdessä yrittäjien ja LAB-korkeakoulun kanssa maaliskuussa, kertoo elinkeinopäällikkö Liisa Koski-Lukkari.

Heinäsaaren vastuullisen kehitystyön käynnistäminen on huomioitu myös valtakunnallisesti.
Heinäsaaren ja ProAgrian kehitysyhteistyötä on esitelty mm. Maaseudun Tulevaisuuden teemajulkaisussa ja ProAgrian valtakunnallisessa viestinnässä.

Lue lisää ProAgrian verkkosivuilta.

Heinolan Heinäsaari faktaa
6 talviasuttavaa mökkiä
11 kesäaittaa
4 rantasaunaa
50 paikkaa matkailuvaunuille ja -autoille
telttapaikkoja
kahvila

 

 

 

Categories: HITYleinen