Heinola jatkaa kierrätystä – vanha paloasema huutokaupataan

Published by kari@k-systems.fi on

Päivitetty 17.11.2021
Vanhan paloaseman myynti huutokaupat.com -palvelussa on päättynyt.
Rakennus varattiin myytäväksi korkeimman tarjouksen tehneelle ostajalle 32 500 eurolla.

Heinolan kaupunki jatkaa omistamiensa vanhojen rakennusten kierrätystä. Talvella myyntiin laitettiin Heinäsaari, vanhan kylpylän rakennukset ja vesitorni. Nyt vuorossa on Heinolan vanhan paloaseman rakennus A. F. Airon kadulla.

Heinäsaari on jo saanut uudet omistajat, kun heinolalaiset luokkakaverit Elina Hynninen, Päivi Naukkarinen ja Tuula Ihamäki perustivat Heinäsaari Oy:n ja tekivät leirintäalueesta korkeimman tarjouksen huutokaupat.com -sivustolla. Leirintäalueen omistusoikeus ja alueen hallinta siirtyy uusille omistajille vuoden 2022 vaihteessa.

Myös kylpylän rakennuksista ja vesitornista on kaupat sovittu ja rakennusten luovutusta viimeistellään yhdessä ostajien kanssa tekemällä uudelle toiminnalle tarvittavia asemakaavamuutoksia.

Paloasema vanhaa funkkista

Heinolan vanha paloasema sijaitsee keskeisellä paikalla, hyvien palvelujen läheisyydessä ja keskustaankin on vain viiden minuutin kävelymatka. Paloasema -kauppaan kuuluu vuokraoikeus suureen tonttiin, joka mahdollistaa mittavaa uudisrakentamista. Myös vanhan paloaseman asemakaava on uudistustyön alla.

Heinola jatkaa edelleen vanhojen rakennustensa arviointia uusiokäyttöä varten. Tavoitteena on minimoida kaupungin kustannuksia rakennusten ylläpidossa ja saada tarpeettomat rakennukset uudelleen eloon palvelemaan kaupunkilaisia, yrityksiä ja matkailijoita.

Selvitystyötä tehdään mm. Kanervalan palvelukeskuksen, Maaherrankadun päiväkodin, Heinolan kaupungintalon, valtuustotalon ja kirjaston tulevaisuudesta.

Tutustu vanhaan paloasemaan tästä linkistä!

Categories: Yleinen