Heinolassa satoja avoimia työpaikkoja – samaan aikaan pitkäaikaistyöttömien määrä suuri

Published by kari@k-systems.fi on

Rakennusala kaipaa maakunnassa edelleen tekijöitä.

Heinola painii edelleen työvoimaongelmien kanssa. Heinolaa vaivaa etenkin paikkakunnan työttömien ja avoimien työpaikkojen kohtaanto-ongelma. Ongelma on tiedostettu niin Heinolan työllisyyspalveluissa kuin Hämeen TE-toimistossa. Tilanteeseen haetaan parannusta tehostamalla viestintää avoimista työpaikoista, tutustumista työtilaisuuksiin, räätälöimällä koulutusta uusiin tehtäviin sekä tarjoamalla työnantajille suoraa tukea työttömien palkkaukseen.

Heinolassa oli kuluvan vuoden heinäkuussa avoimia työpaikkoja 301, samaan aikaan paikkakunnalla oli 990 työtöntä työnhakijaa. Työttömistä peräti 463 oli pitkäaikaistyötöntä ja pitkäaikasisairaudesta tai vammaisuudesta kärsiviä työnhakijoita heinäkuussa oli 244 henkeä.

Heinolan työttömyysaste oli heinäkuussa kunnista maakunnan toiseksi korkein 13,0 prosenttia, mutta siinä oli laskua edellisen vuoden heinäkuuhun verrattuna14 prosenttia. Vaikka Heinolan työttömyysprosentti pysyttelee edelleen maakunnallisesti katsoen korkealla tasolla, niin lomautettujen määrä on Heinolassa pudonnut eniten viime vuodesta Päijät-Hämeessä. Lomautettuja oli Heinolassa heinäkuussa vain 39 henkeä, mikä on 58 prosenttia vähemmän kuin edellisenä vuonna.

Heinolassa on tarjolla vakituisia työtehtäviä monessa ammattiryhmässä, sama tilanne on koko Hämeen alueella. Hämeessä avoimia työpaikkoja oli heinäkuun lopussa avoinna yhteensä 5791 työpaikkaa. Se on 803 enemmän (16,1 %) kuin vuotta aiemmin.

Ammateittain uusia avoimia paikkoja oli Hämeen alueella heinäkuussa eniten lähihoitajille (356), myyjille (226), toimisto- ja laitossiivoojille (172), sairaanhoitajille (165), avustaville keittiötyöntekijöille (153), ravintola- ja suurtaloustyöntekijöille (151), kodinhoitajille (kotipalvelutoiminta) (143), rakennusalan avustaville työntekijöille (142), talonrakentajille (130) sekä kuorma-auton ja erikoisajoneuvojen kuljettajille (102).

Lähde: Hämeen ELY-keskus

Lue lisää:
Työvoiman kohtaanto-ongelmaa korjataan yhteistyöllä
Categories: AsukkaatYleinen