Uusia huutokauppoja Heinolan vanhoista kiinteistöistä

Published by kari@k-systems.fi on

Heinolan kaupunki aloittaa uuden myyntikierroksen vanhojen kiinteistöjen saamiseksi uusiokäyttöön. Myyntilistalla on uudelleen Heinolan vanha paloasema sekä uusina kohteina Rievelinmutkan vanha koulurakennus, Reumantie 2:n liikekiinteistö ja vanha Kotiteollisuuskoulun rakennus, jossa toimi myös työpaja Torppa Vierumäenkatu 10:ssä.
Myyntien tavoitteena on minimoida kaupungin kustannuksia rakennusten ylläpidossa ja saada tarpeettomat rakennukset uudelleen eloon palvelemaan kaupunkilaisia, yrityksiä ja matkailijoita.

Heinolan vanha paloasema laitetaan uudelleen myyntiin huutokaupat.com -verkkopalveluun, koska vuonna 2021 tehty huutokauppatarjous peruuntui. Ostajaehdokas lupasi maksaa paloasemasta kaupungille vähimmäishinnan 32 500 euroa, mutta kauppaa ei saatu viimeisteltyä. Uuusi huutokauppa voidaan käynnistää, kun kaupunginhallituksen päätös astuu voimaan valitusajan jälkeen.

Heinolassa on aiemmin myyty huutokaupalla mm. Heinolan Heinäsaari, joka on menestyksekkäästi toiminut uusien omistajien hoidossa jo vuoden 2022 alusta. Heinolan vesitornista on kaupat tehty ja vanhasta kylpylän rakennuksista on kaupat työn alla odottamassa alueen kaavan uudistumista.

Rievelinmutkan 1,5 hehtaarin maapalsta myydään rakennuksineen, vähimmäishinta huutokaupassa tulee olemaan 105 000 euroa. Myynti käynnistyy, kun kevät etenee ja kohdetta voidaan esitellä mahdollisille ostajille.

Reumantie 2:n liikekiinteistölle on määrätty pohjahinnaksi 315 242 euroa. Rakennus on hyväkuntoinen ja se on vuokrattu pitkäaikaisilla vuokrasopimuksilla. Rakennuksen maapohja on kooltaan 6 500 neliötä ja laskennalliseksi myyntihinnaksi on arvioitu 250 000 euroa. Tontti vuokrataan ostajalle 12 500 euron vuosivuokralla.  Huutokaupan ajankohtaa ei vielä ole päätetty.

Vierumäenkatu 10:n vanha koulurakennus on tehty vuonna 1981, se on kooltaan 530 m2 ja se vaatii remonttia. Rakennuksen vähimmäishinnaksi on määrätty 5 000 euroa. Kiinteistön tontti on kooltaan noin 2 500 m2 ja sen myyntihinnaksi on asetettu 100 000 euroa, tontti voidaan joko myydä tai vuokrata 5 000 euron vuosivuokralla.. Huutokauppa-aikaa ei vielä ole päätetty.

Paloasema vanhaa funkkista

Heinolan vanha paloasema sijaitsee keskeisellä paikalla, hyvien palvelujen läheisyydessä ja keskustaankin on vain viiden minuutin kävelymatka. Paloasema -kauppaan kuuluu vuokraoikeus suureen tonttiin, joka mahdollistaa mittavaa uudisrakentamista. Vanhan paloaseman alueelle on tehty äskettäin uusi asemakaava.

Tutustu Heinolan vanhaan paloasemaan tästä linkistä.

Lisätietoja vanhan paloaseman rakennuksesta

Kiinteistöpäällikkö Jari Kuosa
044 7976 859
jari.kuosa@heinola.fi

Categories: Yleinen