Veneilykesä käynnistyi – Kimolan kanava avattiin

Published by kari@k-systems.fi on

M/S Pyhäjärvi risteilee Heinolasta Vuolenkoskelle ja Kimolaan.

Heinolan veneilykesä käynnistyi perjantaina 7.5., kun Kimolan, Kalkkisten ja Vääksyn kanavat avattiin liikenteelle. Myös Kimolan kanavalla päästiin tänä vuonna aloittamaan veneilykausi samaan aikaan Kalkkisten ja Vääksyn kanavien kanssa.
Kimolan kanava ehti viime vuonna olla käytössä vain elokuusta lokakuuhun, kun avaus viivästyi. Lyhyestä kaudesta huolimatta Kimolassa ehdittiin tehdä noin 800 sulutusta.
Uudistetun Kimolan kanavan myötä veneilijöille avautuu uusi veneilyreitti Kouvolan Pyhäjärveltä Heinolaan, Päijänteelle ja jopa Pielavedelle, jonne matkaa kertyy Kouvolasta noin 400 kilometriä.

Lisää palveluja Pyhäjärvelle
Kimolan kanavan alajuoksun päätepiste on Kouvolaan kuuluvalla Voikkaalla, jossa matkailijoita palvelee Virtakiven vierassatama. Kouvolan kaupunki panostaa uuden vesireitin palveluihin. Hirvelän kotisatamaan on tehty uusi laituri ja myös Virtakiveen on tulossa vielä tälle kaudelle oma laituri risteilyaluksille.
Virtakiveen on työn alla myös veneilijöiden tankkauspiste. Kouvolan kaupunki käy parhaillaan neuvotteluja tulevan yrittäjän kanssa toteutuksesta. Polttoaineen jakeluaseman avaamista odotetaan vielä tänä kesänä.
Kimolan sulun yläpäässä toimii kioskikahvila, josta voi ostaa välipalaa ja juomia.  Sulkuportin läheisyyteen tehdään vielä alkukesään mennessä näköalatasanne, josta voi seurata sulutusta kanavalla.

Odotettavissa vilkas kesä
Kimolan kanavalla odotetaan vilkasta kesää, sillä myös risteilyjä järjestävät operaattorit ovat tulossa laajalla rintamalla uusille vesille. Toukokuussa aloittaa liikennöinnin M/S Kavaljeeri, joka risteilee viidesti viikossa Voikkaan Virtakiven ja Vuolenkosken väliä. Heinolasta Pyhäjärvelle risteilee M/S Pyhäjärvi, joka liikennöi myös Vuolenkoskelle.
Heinäkuussa Pyhäjärvelle on tulossa myös Päijänne-Risteilyjen M/S Suomen Suvi, joka ryhtyy liikennöimään Virtakiven vierassatamasta kolme kertaa viikossa Heinolaan.
Turvallinen liikennöinti Kimolan liikenteestä viime vuodelta saatujen oppien perusteella ohjaavien liikennemerkkien määrää on kanavassa lisätty. Tavoitteena on tehdä veneilijöille selväksi, millä nopeudella kanavassa ajetaan ja kuinka kanavassa ja sulussa tulee käyttäytyä.

Heinola valmis uuteen kauteen
Heinolan kaupungilla on Jyrängön virran varrella jo useita palvelupisteitä veneilijöille. Heinolalla onkin parhaat mahdollisuudet tarjota palveluja yhä useammille venematkailijoille.
Heinolan sataman rantamuuria korjataan kestämään paremmin kasvavaa risteilyliikennettä. Korjaustyön odotetaan valmistuvan ennen kuuminta veneilysesonkia. Kylpylän uimarannan viereen on rakennettu vierassauna, joka tulee tarjoamaan palvelujaan myös veneilijöille.
Heinolan vierasvenelaiturit ovat vain muutaman sadan metrin päässä Heinolan keskustasta, jossa koronasta heräävät yrittäjät ovat valmiina tarjoamaan palvelujaan.

Kerroimme Kimolasta aiemmin

Kimolan kanava kiinnostaa

 

 

 

Categories: Yleinen