Heinolan Sahakoneilta kaksi kuivaamoa Ruotsin suurimmalle sahalaitokselle

Published by kari@k-systems.fi on

Heinolan Sahakoneet tekee Ruotsin suurimmalle sahalaitokselle, Södra Värön sahalle kaksi uutta kanavakuivaamoa. Uusi kauppa on Heinolan Sahakoneille jo toinen kuivaamokauppa samalle sahalle.

Uusista kuivaamoista tulee teknologialtaan Ruotsin turvallisimpia. Esisuunnittelu alkaa heti  ja kuivaamot otetaan käyttöön vuoden 2022 aikana.

Kuivaamot ovat HTC-tyyppisiä, automaattisia, 2-vaiheisia jatkuvatoimisia kanavakuivaamoja, joiden yhdistetty kuivauskapasiteetti on yli 60 000 m3 vuodessa. Uudet kanavakuivaamot kuivaavat mänty- ja kuusisahatavaraa 12 prosentin loppukosteuteen. Laitteet on varustettu lämmön talteenottolaitteilla, kuormanpainimilla, HPHW-kuumavesisumutuksella, kanavakohtaisilla energianmittauksilla sekä  käyttäjäystävällisellä Heinolan Sahakoneiden kuivaamoautomatiikalla.

Lue lisää kuivaamoista Sahakoneiden sivuilta

Toinen toimitus Södralle

Heinolan sahakoneet on toimittanut Södralle kaksi kanavakuivaamoa aikaisemminkin. Nyt tilatut kuivaamot tehdään turvallisuusteknisillä päivityksillä. Kuivaamot toimitetaan avaimet käteen -toimituksella nykyisten kanavakuivaamojen viereen. Kuivaamot otetaan tuotantoon vuoden 2022 aikana.

– Uuden kaupan saaminen vanhalle asiakkaalle tarkoittaa, että olemme tehneet asioita oikein. Käyttöhenkilöstö on ollut tyytyväinen jo toimittamiimme kuivaamoihin, joten sillä on suuri vaikutus nykyisten hankintojen kannalta, kertoo kuivaamoliiketoiminnan tuotepäällikkö Marko Kaukonen.

Heinolan Sahakoneet tekee parhaillaan historiansa mittavinta kuivaamotoimitusta Suomen suurimmalle sahalle Metsä Fibre Oy:n Rauman tehtaalle. Etelä-Ruotsissa toimiva Södra Wood Värö on puolestaan Ruotsin suurin saha, joten Heinolan asema alueella vahvistuu entisestään.

– Olemme tällä hetkellä Suomen suurin sahatavarakuivaamojen toimittaja. Tämän tilauksen myötä Heinolan Sahakoneet vahvistaa asemaansa Ruotsin markkinoilla, kertoo Sahakoneiden toimitusjohtaja Jan Räsänen.

Södra perustettiin vuonna 1938, ja se on Ruotsin suurin metsänomistajayhdistys, jonka jäseninä on lähes 52 000 metsänomistajaa. Södra harjoittaa modernia ja vastuullista metsänkäyttöä ja teollisuutta, jossa raaka-aine jatkojalostetaan. Södran liikevaihto vuonna 2020 oli 20 miljardia kruunua, ja työntekijöitä oli 3 100. Lisäarvoa synnyttävien yhteyksien ja pitkäjänteisen toiminnan kautta Södra näyttää tietä seuraavan sukupolven metsänkäytölle.

Heinolan Sahakoneet Oy suunnittelee, valmistaa ja markkinoi teknologiaa sahalaitoksille ja energiahakkeen tuotantoon. Yrityksen liikevaihto on noin 15 miljoonaa euroa. Työntekijöitä Sahakoneilla on 19. Yrityksen omistaa pörssiin listautunut konserni Lifco AB, jonka pääomistaja on ruotsalainen Carl Bennet AB.

Lähde: Heinolan Sahakoneet

Kerroimme aikaisemmin

Sahakoneet ja Weckman toteuttavat jättiurakan Rauman sahalle